Client Remodeling Goals

While the overall layout of this home worked functionally, our clients desired a whole house updated with improved sightlines on the first floor. Our goals were to open up the kitchen to the family room and dining room and increase the storage space as much as possible. The family also wished for a second floor laundry and an enlarged master suite.

Our Design Solutions

A four foot bump out at the back of the house gave this kitchen the space needed for a large central island with plenty of seating and storage. Enlarge openings between rooms were designed to improve circulation and create a more seamless transition from the originally closed off floor plan.  A new fireplace surround, entertainment center built-ins, and a stunning coffered ceiling were all details included in the family room design to draw one's attention into the space. Each bathroom in the home was updated with a charming traditional flare and the laundry room was moved to the second floor for the family’s convenience. Additionally, custom trim details were incorporated throughout the space, including the mudroom cubbies, stair railing and second floor bookcases, to put the finishing touches on this new updated home.

Let's Talk! 734.761.8403

Pre-Existing Living Room

Pre-Existing kitchen

Pre-Existing Floor Plan

Redesigned Floor Plan

Redesigned Kitchen Illustration