Client Remodeling Goals

Our clients wanted to extend the small, cramped kitchen into the living area to create an open concept floor plan to improve the overall flow, and create a large space for entertaining. They wanted to have a fresh, modern space that would be more reflective of their personalities. They also wanted to create a more defined mudroom & laundry room area at the back entry maintaining a full bathroom.

Our Design Solutions

By eliminating the majority of a structural  wall between the kitchen and living room, we were able to elongate the kitchen, and create a centralized island that would be open to the living room & relocated dining space. By adding and enlarging windows, the space is now filled with natural light that highlights a mix of materials including a custom walnut wrapped pantry corner, and a reclaimed walnut island front, framed by a quartz waterfall-edge counter.  

We also added a small addition inside the garage to create a back entry with a mudroom and a full bathroom. All of the first floor interior finishes were updated and integrated tp create the modern home the clients had dreamed of.